Ons Fokbeleid / procedure:

Keuze voor een reu voor Yoki

We zijn lid van de Barbetclub en houden ons aan het Fokbeleid Barbetclub. We houden ons aan het kynologisch reglement van de Raad van Beheer en onderschrijven het Plan Fairfok van de Raad van Beheer.

Dat houdt het volgende in:

  • Zowel de teef als de reu voldoen aan de rasstandaard zoals deze is voorgeschreven door de rasvereniging (barbetclub.com ) en hebben ten minste 2x meegedaan aan een rastypische keuring en hebben daar tenminste de kwalificatie ‘zeer goed’ gekregen.
  • De honden zijn getest op HD en ECVO.
  • Een DNA-profiel is aanwezig (Embark of MyDogDNA)
  • Bij een testparing op Pawpeds.com is het inteeltpercentage over 5 generaties minder dan 5%.
  • De honden zijn geen klinisch lijder van Von Willibrand’s Disease en prcdPRA. In het geval van dragerschap mag slechts 1 van beide honden drager zijn van een van deze ziekten.

Naast gezondheid kijken we naar het karakter, uitstraling en sociaal gedrag van de reu. We vinden het belangrijk dat de reu ook vrolijk, lief, sociaal en evenwichtig is, net als onze Yoki. Qua uiterlijk moet de reu een rastypische Barbet zijn en als tegenhanger van onze vrouwelijk Yoki, een mannelijke uitstraling hebben. Daarnaast komt Yoki uit een prachtige bloedlijn, en die zetten we graag voort. Omdat Yoki drager is van het prcdaPRA gen, is het essentieel dat de reu vrij is.

 

De pups

De puppy’s groeien bij ons op in de huiskamer en krijgen daarmee alles mee wat er zoal in huiskamers gebeurt. De verzorging gebeurt door ons met veel passie, liefde en zorg. In het gezin hebben die periode de zorg voor Yoki en de pups op de hoogste prioriteit. 

Bij het matchen met toekomstige eigenaren houden we rekening met wat wij belangrijk vinden voor de pups, maar ook wat de nieuwe eigenaar belangrijk vindt. Daarom vinden we het belangrijk dat toekomstige eigenaren komen kennismaken, om wensen ten aanzien van de pup en de hond waartoe hij zal uitgroeien naar elkaar uit te spreken, zodat we kunnen zien welke pup het best past bij welke toekomstige eigenaar. Daarbij kijken we naar het gedrag van de pups en of er een klik is tussen pup en toekomstige eigenaar.

 

Toewijzing en kennismaking met de pups

Wanneer u te kennen geeft dat u in aanmerking wilt komen voor een pup, sturen we u een inschrijfformulier toe, waarin wij informatie vragen over uw leefsituatie en wensen ten aanzien van de pup. Op basis van de aanmeldingen, en het aantal pups zullen we mensen uitnodigen om kennis te komen maken. Dit kan eventueel ook digitaal. Daarbij zullen we het  inschrijfformulier samen doornemen en informatie verstrekken.

De eerste weken is een belangrijke rustige periode voor moeder en pups. Mocht u ingeschreven hebben voor een van de pups, dan zullen wij u op de hoogte stellen wanneer de pups geboren zijn en of u in aanmerking komt. We weten dan nog niet welke pup dat zal worden. Na 3 tot 4 weken kunt u op bezoek komen, het liefst 2 keer of vaker, zodat u een indruk krijgt van de pups en zij en wij van u. We zullen u een concept koopcontract toesturen, waarin afspraken staan die we graag met u overeenkomen, als u een pup bij ons koopt. 

Na ongeveer 7 weken laten wij weten welke pup voor u in aanmerking komt.  Daarbij houden wij wel rekening met uw wensen, zoals voorkeur voor geslacht, maar de uiteindelijke toewijzing zal alleen door ons gebeuren op basis van de door u verstrekte informatie en de match met de pups. Op dat moment versturen we u ook het definitieve koopcontract toe en andere relevante informatie, zodat u zich zo goed mogelijk om de komst van de pup kunt voorbereiden.

Wanneer de pups 8-9 oud zijn zullen ze naar hun nieuwe eigenaar vertrekken. Als u de pup komt halen, nemen we samen het koopcontract en andere relevante informatie door. De pups zijn dan gevaccineerd, ontwormd volgens schema, zijn gechipt,  hebben een dierenpaspoort en hebben een door de Raad van Beheer verplicht gesteld DNA-profiel. Natuurlijk krijgen de pups ook  een stamboom.